1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Kipcocktail

Kipcocktail

Door: kleinzuur

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-10-2003

Ingrediënten 4 personen


Diverse kruiden (zout, peper, tijm, rozemarijn, laurierblaadje, kervel, foelie en verse peterselie)
2 maggiblokjes
1 grote kipfilet (dubbele)
1/2 liter cocktailfruit (blikje)
1 flesje whisky/cocktailsaus



Lekker voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Je braadt de kipfilet in een braadpan even aan, even zorgen dat ie een lekker kleurtje krijgt. Daarna doe je er voldoende water bij zodat de kip helemaal onder water staat. Je doet de kruiden zonder de peterselie erbij en laat dit even heerlijk doorkoken, minimaal 15 minuten.

De kip wordt in stukjes gesneden, dit doe je in een schaal. Je doet er de cocktailvruchtjes ZONDER sap bij. Dan een half flesje cocktailsaus. Dit alles meng je goed door elkaar. Een half uur in de koelkast en dan eventueel nog wat cocktailsaus omdat de kip heel wat cocktailsaus in zich opgenomen heeft. Je doet de peterselie erbij en laat het nog even lekker koud worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleinzuur
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top