1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Amandeltaart

Amandeltaart

Door: omas_keukentje

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2003

Ingrediënten




Een recept uit circa 1930.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Na het pellen en malen van 500 gram amandelen, deze met 5 heele eieren, 600 gram suiker, een weinig citroensap en 100 gram tarwebloem tot deg bewerken. Daarvan op ouwelbladen, op stijf papier of op eene gesmeerde plaat drij schijven bakken, doch de een grooter dan de andere.
Zoodra men daarmede gereed komt, de grootste schijf van onder plaatsen, de kleinste van boven en deze met gelei, vullen.
Diensvolgens den rand rood, den bovenkant met chocoladeglazuur glaceeren en met witte of roze fondans garneren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top