De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2003

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 pond kipfilet
  • 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden
  • 100 gram varkensfilet, in blokjes
  • 100 gram chorizo, in plakjes
  • 500 gram rauwe garnalen, gepeld
  • 8 langoustines of jumbogarnalen
  • 16 venusschelpen en mosselen, gekookt
  • 2 uien, gehakt
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 rode paprika?s, in blokjes
  • 750 gram rijst
  • 100 gram erwten
  • 3 el peterselie, gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • mespuntje gemalen saffraan
  • 125 ml olijfolie
  • 1 ? liter kippenbouillon
  • zout en peper
  • citroenpartjes
  • gehakte peterselie.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1486,13 kcal
Koolhydraten 163,47 g
Eiwitten 93,82 g
Vetten 49,14 g

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kip met peper en zout
  • Verwarm de olie in de paella pan.
  • Bak hierin de kip aan alle kanten bruin,
  • Neem hem uit de pan en houd hem warm.
  • Doe het varkensvlees, de worst en de ham in de pan en bak het geheel ongeveer 10 minuten al toerende op een matig vuur. Haal het vlees uit de pan en houd het warm bij de kip.
  • Doe de ui, de knoflook en de paprika in de pan en fruit tot de ui zacht is.
  • Voeg de garnalen en langoustines toe en bak 2-3 minuten op een matig vuur tot ze roze gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Doe het varkensvlees, de worst en de ham terug in de pan. Voeg de rijst, de peterselie, het laurierblad en de saffraan toe.
  • Giet de bouillon in de pan en roer alles door elkaar. Voeg de erwten toe,
  • Breng aan de kook en laat, af en toe roerend, 10 minuten onafgedekt koken.
  • Voeg de kip, garnalen en langoustines toe. Duw de venusschelpen en de mosselen in de rijst met de open kant naar boven.
  • Doe een deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk tot de rijst gaar is. (al dente) en al het vocht opgenomen.
  • Haal de pan van het vuur en laat hem afgedekt nog 10 minuten staan.
  • Dien de paella in de pan op, gegarneerd met citroen en gehakte peterselie.

Serveertip

Goedd glas wijn er bij!!! YES!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fuertaliza avatar
fuertaliza 29-01-2013

Mmmmm, lekker was het!

Awolfje avatar
Awolfje 05-08-2012

Kan je dit recept een dag van te voren maken? Het lijkt me heerlijk en wil het graag maken.

x_ingetje avatar
x_ingetje 05-05-2012

lijkt me heerlijk! ik ga hem morgen maken!

heleen4 avatar
heleen4 11-01-2012

ik neem dit recept van je mee. gr Heleen

kiwi avatar
kiwi 11-01-2012

kun je dit ook van te voren klaarmaken tot bv de bouillon?

_infinity_ avatar
_infinity_ 06-06-2011

was inderdaad een topper!. Bij mij verse chorizo direct uit barcelona en geen varkensvlees. dank je!

dinekeruit avatar
dinekeruit 11-08-2010

Heerlijk recept, ik heb i.p.v. varkensvlees wat extra chorizo genomen.

kicuis avatar
kicuis 22-07-2008

Weer een andere versie, dus meegenomen. Dank en groeten, Ineke

pieternel_c avatar
pieternel_c 29-10-2003

dit is echt hartstikke lekker, alleen heb ik i.p.v. varkensvlees inktvisringen in het recept gedaan en i.p.v. saffraan heb ik speciale paella kruiden gebruikt. Heerlijk.........

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten