Italiaanse mosselsoep

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.

MET PESTO SAUS EN BASILICUM

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram gekookte mosselen.1 ui,2 stengels bleekselderij,25 gram boter, 1 1/2 visbouillontablet,3 eetlepels bloem,1dl slagroom,2 eetlepels pestosaus,1 eetlepel verse fijngesneden basilicum.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de ui.Was de bleekselderij en snijd de selderij in dunne boogjes.Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de bleekselderij glazig{5 min}Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 min zachtjes pruttelen.Voeg water aan toe en breng de soep aan de kook.Voeg debouillontabletten toe en roer tot ze zijn opgelost.Kook de soep 10 min op eenmatig vuur.Voeg een paar min voor het opdienen de mosselen ,de helft van de slagroom en de pesto saus toe.Verdeel de rest van de slagroom over 4 soepkoppen,schep de soep erover en strooi de basilicum erover

Serveertip

In plaats van met water ,kan de soep ook worden gemaakt met mosselvocht

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petra30jaja avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten