Hemelse Modder

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2003

chocolademousse in 3 kleuren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Reep pure chocolade 75gr, Reep melk chocolade 75gr, Reep witte chocolade 75gr, 250 dl slagroom, 3 eiwitten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer. Kom voor de slagroom, 3 grote kommen voor de eiren, en 3 kommetjes voor de chocolade.

Voorbereiding

slagroom niet helemaal stijfkloppen, chocolade apart van elkaar smelten, eiwit schuimig kloppen (de 3 eieren wel gescheiden houden)

Bereidingswijze

de chocolade en het schuimig geklopte eiwit voorzichtig door elkaar scheppen, de slagroom over de 3 kommen met chocola en ei verdelen en voorzichtig omscheppen. De chocolademousse per kleur (zodat je lagen krijgt) in glazen schaaltjes verdelen, en een paar uur in de koelkast laten opstijven.

Serveertip

Nog beter word de mousse als je hem een dag van te voren maakt.
Je kan er ook nog fijngehakte nootjes of chocolade stukjes bij door scheppen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten