Zoete aardappeltaart

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 60-120 min.

Een oud Nederlands (eenvoudig!) recept van toen de mensen nog eten moesten maken van wat voorhanden was!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
10 flinke aardappels, 6 eieren, 1 citroen, suiker naar smaak (mag ook bruine of gele basterd zijn maar die hadden ze toen natuurlijk meestal niet) boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cake/taartvorm of kleine braadpan die in de oven kan

Voorbereiding

Vet de cakevorm of pan in met boter, rasp de schil van de citroen, warm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Kook de aardappels en maak er met de eieren suiker en citroenschil een puree van, als de puree te droog is gebruik wat citroensap.(op smaak afproeven!) Doe het geheel in de vorm (pan) en bak ? 1 uur.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bums avatar
bums

Doorsturen

Home Recepten