1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Zoete aardappeltaart
  6. Zoete aardappeltaart

Zoete aardappeltaart

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2003

Ingrediënten 6 personen


10 flinke aardappels, 6 eieren, 1 citroen, suiker naar smaak (mag ook bruine of gele basterd zijn maar die hadden ze toen natuurlijk meestal niet) boter


Verder heb je nodig


Cake/taartvorm of kleine braadpan die in de oven kan


Een oud Nederlands (eenvoudig!) recept van toen de mensen nog eten moesten maken van wat voorhanden was!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de cakevorm of pan in met boter, rasp de schil van de citroen, warm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Kook de aardappels en maak er met de eieren suiker en citroenschil een puree van, als de puree te droog is gebruik wat citroensap.(op smaak afproeven!) Doe het geheel in de vorm (pan) en bak ? 1 uur.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bums


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bums
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top