Veldsla met gebakken kipfilet en blokjes knolselderij

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2003
  • Veldsla met gebakken kipfilet en blokjes knolselderij

    Veldsla met gebakken kipfilet en blokjes knolselderij

    Veldsla met gebakken kipfilet en blokjes knolselderij

Een heerlijk voorgerechtje van dunne plakjes gebakken kipfilet op veldsla met een knolselderijvinaigrette. Heel apart en verukkelijk. Gemakkelijk te maken en heel mager!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gram knolselderij - zout - 3 eetlepels (appel)azijn - peper - 3 eetl zonnenbloemolie - 1 theelepeltje suiker - 100 gram veldsla - Plm. 250 gram kipfilet - 2 sneetjes casinobrood - 30 gram boter - 2 eetl olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan - scherp mes

Bereidingswijze

Knolselderij schillen en in superkleine blokjes snijden. In kokend zout water 1 minuut blancheren en ijskoud afspoelen.
Vinaigrette roeren van azijn, suiker, zout, peper en olie.
Knolselderijblokjes hierin leggen.
Veldsla wassen en goed drogen.
Kipfilet met een scherp mes in hele dunne plakken snijden.
Korst van het brood halen en in blokjes snijden. Brood in de boter knapperig bakken en apart zetten.
Veldsla vermengen met de vinaigrette met selderijblokjes en over borden verdelen.
Kipfilet in olijfolie van beide zijden op hoog vuur heel snel bakken.
Verdelen over de salade en bestrooien met de gebakken broodblokjes.

Bron

Tijdschrift ??

Serveertip

Heerlijk licht voorgerecht (266 kcal)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten