Ovenschotel met doperwten, romige champignons en brie
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.
Ingrediënten 2 personen
300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 784,82 kcal |
Koolhydraten | 62,86 g |
Eiwitten | 27,86 g |
Vetten | 42,23 g |
Benodigdheden
ovenschaal - koekenpan
Voorbereiding
Ui schoonmaken en snipperen. Knoflook uitpersen. Doperwten uit laten lekken. Champignons schoonmaken en in grove stukken snijden. Brie in dunne plakken snijden. Ovenschaal invetten.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Olie verhitten en hierin de champignons op hoog vuur bruin bakken. Uisnippers toevoegen en meebakken tot deze lichtbruin zijn. Knoflook erbij en even meebakken. Afblussen met witte wijn. Wat laten inkoken. Room erbij. Alles 5-10 minuten laten inkoken tot de massa wat dikker wordt. Op smaak maken met peper, zout en wat tabasco. Uitgelekte doperwten in ovenschaal. Hierover de champignons verdelen. Plakjes aardappel naast elkaar erover verdelen en dan de plakjes brie erop. In het midden van de oven ongeveer 15 - 25 minuten bakken en lichtbruin laten worden. (Als de ovenschotel tevoren is voorbereid en dus koud is moet de schaal zeker 25 - 30 minuten in de oven. Anders is 15 minuten voldoende. Zijn de aardappelen nog niet goed bruin zet de ovenschaal dan even onder de grill.)Garneren met wat gehakte peterselie.
Serveertip
Heel erg lekker met een gemengde salade.