Ovenschotel met doperwten, romige champignons en brie

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2003

Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal - koekenpan

Voorbereiding

Ui schoonmaken en snipperen. Knoflook uitpersen. Doperwten uit laten lekken. Champignons schoonmaken en in grove stukken snijden. Brie in dunne plakken snijden. Ovenschaal invetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Olie verhitten en hierin de champignons op hoog vuur bruin bakken. Uisnippers toevoegen en meebakken tot deze lichtbruin zijn. Knoflook erbij en even meebakken. Afblussen met witte wijn. Wat laten inkoken. Room erbij. Alles 5-10 minuten laten inkoken tot de massa wat dikker wordt. Op smaak maken met peper, zout en wat tabasco. Uitgelekte doperwten in ovenschaal. Hierover de champignons verdelen. Plakjes aardappel naast elkaar erover verdelen en dan de plakjes brie erop. In het midden van de oven ongeveer 15 - 25 minuten bakken en lichtbruin laten worden. (Als de ovenschotel tevoren is voorbereid en dus koud is moet de schaal zeker 25 - 30 minuten in de oven. Anders is 15 minuten voldoende. Zijn de aardappelen nog niet goed bruin zet de ovenschaal dan even onder de grill.)Garneren met wat gehakte peterselie.

Serveertip

Heel erg lekker met een gemengde salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 22-08-2018

Wat leuk om te horen Roel. Fijn dat het gerecht zo goed gelukt is. Lekker toch die spekjes erdoor. Kan altijd. Groetjes Petra

aRVie76 avatar
aRVie76 21-08-2018

Hallo Petra, vandaag het gerecht gemaakt en vond hem lekker en makkelijk. Ik als geen keukenprins is het gelukt. Heb er wel nog spekjes doorheen gebakken want moesten op. Gr Roel. ps staat nu ook bij mijn favo nu.

pwiggers avatar
pwiggers 17-10-2016

Hallo Joke, dank je wel voor je leuke reactie. Altijd blij te horen dat iets goed heeft gesmaakt. Groet, Petra

joke222 avatar
joke222 15-10-2016

Hallo Petra,Gister deze schotel gemaakt, hij was heerlijk. Zet hem gelijk in mij favo map. Gr. Joke

pwiggers avatar
pwiggers 01-09-2016

Leuk elsy om te horen dat de schotel zo lekker was. Dank je wel voor je suggestie. Zal ik ook een keer doen.

elsyvriens avatar
elsyvriens 31-08-2016

Deze schotel vandaag gemaakt en hij was heerlijk. Ik heb de diepvries erwten niet eerst gekookt en daarom de schotel een half uur in de oven gezet.

huphtor avatar
huphtor 28-11-2015

Was lekker. Erwten uit de diepvries zijn 't lekkerst. Volgende keer voeg ik wat schijfjes tomaat toe.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 09-06-2014

Vandaag deze ovenschotel gemaakt, was heel erg lekker! Groetjes Lammy

sistera avatar
sistera 15-06-2012

Zo`n 2 maanden geleden gemaakt maar ik zie dat ik hier niets van heb laten horen. Bij deze dus....het was superlekker!! Groet, Floor

evdk avatar
evdk 27-10-2011

komt vanavond weer op tafel en inderdaad diepvrieserwtjes zijn natuurlijk veel lekkerder! Wat room betreft, ik gebruik Blue Band Finesse light.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten