andijvie anders
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
een andijvie recept voor iedereen die niet van andijvie houdt.
Ingrediënten 3 personen
grote krop andijvie; 1 ui, halve groene paprika, tomatenpuree (of sugosaus)2 ons spekreepjes, een paar champignons
1 bakje pijnboompitten, basilicum en/of italiaanse kruiden
een paar lepels rode pesto
tagliatella of andere pasta
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 688,18 kcal |
Koolhydraten | 46,64 g |
Eiwitten | 27,94 g |
Vetten | 41,34 g |
Voorbereiding
De pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Andijvie wassen en heel fijn snijden. Ui, paprika, en champignons klein snijden.
Bereidingswijze
Als eerste het water voor de pasta opzetten.In een hapjespan de spekreepjes met de ui bakken, champignons en paprika toevoegen en even meebakken. tomatensaus, peper, basilicum(droog) en of italianse kruiden toevoegen.Als de pasta nog 3 minuten moet koken de andijvie en een gedeelte van de pijnboompitten toevoegen. Als laatste als de pan van het vuur is de pesto erdoor roeren.
Serveertip
Een salade van sla, tomaat, rucola en pijnboompitten. Een schaaltje met geraspte parmezaansekaas erbij en smullen maar