1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gekaramaliseerde aardappels uit Zuid Afrika

Gekaramaliseerde aardappels uit Zuid Afrika

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2003

Ingrediënten 6 personen


1 kilo aardappels, geschild en in grove stukken 125 gram boter 50 gram suiker 150 ml honing 25 ml limoensap 2 el citroenrasp 1 el limoenrasp 1 kaneelstokje



Een heerlijk bijgerecht. Perfect bij bijvoorbeeld wild. In Zuid Afrika wordt dit Soetpatas genoemd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter suiker en honing in een pan tot een glad en vloeibaar geheel. Voeg het limoensap en het citroen- en limoenrasp toe en laat 1 minuut koken. Meng de aarsappels en het kaneelstokje erdoor en voeg 150 ml water toe. Doe een deksel op de pan en laat de inhoud 10-12 minuten pruttelen tot de aardappels halfgaar zijn. Neem de deksel van de pan en laat de aardappels pruttelen tot de vloeistof dik is geworden. Zet het vuur hoger en laat de aardappels karamaliseren. Serveer ze omgekeerd op 6 borden, met de gekarameliseerde kant naar boven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top