1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse kalfslappen of kiplappen

Italiaanse kalfslappen of kiplappen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2003

Ingrediënten 4 personen


750 gram kalfslappen of kiplappen, 50 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 blikje gehakte tomaten, 1 eetlepel bloem, 2? dl bouillon (eventueel van tablet of korrels), 1? dl rode wijn, 1 theelepel oregano, mespuntje basilicum fijn gewreven, 2 theelepels citroensap, peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kalfs of kip lapjes in flinke dobbelstenen.
Verhit de boter en de olie en bak de dobbelstenen vlees er onder voortdurend omscheppen snel goudbruin in.
Strooi er ui en knoflook over.
Schep alles enige malen goed om en doe er dan de stukjes tomaat bij.
Schep alles opnieuw om en strooi (liefs door zeefje) de bloem erover.
Schep alles weer enige malen goed om en schenk er vervolgens de warme bouillon en de wijn bij.
Roer alles goed door en laat het even doorkoken.
Temper daarna de warmtebron en laat alles gedurende 1? uur heel zachtjes stoven.
Voeg na 1 uur oregano, basilicum, citroensap en de peper naar smaak toe.
Schep alles weer goed om en voeg wat extra bouillon of bouillon en wijn toe indien er al te veel vocht verdampt en de saus te dik wordt.
Blijf tijdens het stoven regelmatig roeren om het aanzetten van de saus aan de bodem van de pan te voorkomen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top