Feijoada
- Braziliaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Braziliaanse bonen schotel met rijst en veel varkens vlees
Voorbereiding
de zwarte bonen een nacht weken,
boullion oplossen in half liter kokend water, uien in ringen snijden, knoflook fijn hakken.
Bereidingswijze
doe de spekblokjes in de braadpan en laat ze langzaam bakken, doe de uiringen en knoflook er bij en de stukjes vlees en de worstjes, bak alles even goed om en om. Doe er de komijn en peper bij en giet hier de boullion over.
doe nu de bonen erbij en laat anderhalf tot twee uur de bonen gaar worden (dit gaat vlugger met een snelkookpan). Bak de rijst in de olie een beetje glazig giet er water over en doe er zout bij.
Serveertip
Serveer dit gerecht met de rijst apart, een lekkere salade van sla, tomaat, komkommer en olijven. Lichte dressing van zout, peper en olie. Daarnaast een banaan en wat gemalen casavameel. Dit gerecht behoort met redelijk wat vocht op je bord te liggen.