Chinese fondue.

  • Chinees,
  • 0-10 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350 gram kipfilet-
350 gram rosbief -
350 gram scholfilet-
6 grote rauwe garnalen -
1/2 blok tahoe-
6 gedroogde grote Chinese champignons (zijn misschien ook gesneden verkrijgbaar bij de toko)-
1 wortel-
1 kleine Chinese kool-
3 uitjes -
250 gram spinazie-
250 gram mihoen -
Bouillonpoeder met bouquet (neem hiervoor b.v. een zakje verse boerensoepgroente en een teentje verse knoflook, 1 verse Spaanse peper, gemberwortel (4 cm), laurier en 6 takjes koriander)-
Voor op tafel:
1 1/2 dl. pruimensaus-
1 1/2 dl. hoisinsaus-
1 1/2 dl. oestersaus-
1 1/2 dl. sojasaus (zowel zoet als zout)-
6 eierdooiers.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
U kunt het beste fonduen in een Mongoolse vuurpot. Dit is een koperen of aluminium pan met een schoorsteen in het midden die origineel gestookt word met houtskool. Is deze pan niet te koop bij u in de buurt dan kan het ook in een ruime fonduepan en schaft u zichzelf ook nog 6 netjes aan, dit is een lange gevlochten steel met een netje aan het eind. Verkrijgbaar in elke goed gesorteerde Chinese toko en anders bij V&D .

Voorbereiding

Leg het vlees en de vis ca. 30 minuten in de vriezer zodat het gemakkelijker dun is te snijden; snijd ze daarna in plakjes van 1/2 cm dik en 3 cm. lang (ongeveer natuurlijk!).

Bereidingswijze

* Pel de garnalen, snijd ze van kop tot staart doormidden en verwijder het darmkanaal.
* Snijd de tahoe in blokjes.
* Week de champignons in heet water tot ze zacht zijn.; verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in reepjes.
* Maak de groenten schoon; snijd de wortel in luciferdunne reepjes (julienne), de kool in repen van ca. 1 cm. en de uitjes in stukjes van ca. 2 cm. Was de spinazie en slinger hem droog.
* Week de mihoen in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking; spoel hem af met koud water en laat hem goed uitlekken.
* Rangschik alle ingredienten decoratief op schalen en zet ze tot gebruik afgeschermd in de koelkast.
* Breng 2 liter water met de bouillonpoeder en de rest van de ingredienten voor de bouillon aan de kook, laat hem ong. 15 minuten trekken en zeef hem dan. U kunt er ook voor kiezen de ingredienten erin te laten zitten, maar dat geeft wel een rommeltje aan tafel! (slierten e.d.)
Schenk de sausjes in kommetjes en doe de eierdooiers in 6 aparte kommetjes.

Serveertip

Serveer de kokendhete bouillon in de Mongoolse vuurpot of fonduepan. Schep wat van de ingredienten in een netje en laat ze in de pruttelende bouillon gaar worden. Wentel ze daarna door de eierdooier en voeg een of meer van de sausjes toe.
Na het eten wordt de bouillon gedronken.Tip:Gezien de brandgevaarlijkheid en de rookontwikkeling adviseren wij een brander gevuld met brandpasta. Indien u hier niet aan kan komen is spiritus uiteraard ook een goede manier, maar liever niet.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ghislaine000 avatar
ghislaine000

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten