1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Speculaas

Speculaas

  • Kinderkeuken, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-10-2003

Ingrediënten


400 gram bloem-
2,5 theelepels bakpoeder-
1,5 theelepel speculaaskruiden-
200 gram boter-
250 gram bruine basterdsuiker-
75 gram amandelsnippers .


Verder heb je nodig


Oven, mes,beslagkom, vormpjes of speculaasplank.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem en meng deze met het bakpoeder, de
speculaaskruiden en het zout in een beslagkom.
Basterdsuiker en (koude) boter toevoegen.
Kneed een soepel deegje en laat dat vervolgens een nacht staan.
Zo trekt de geur van de kruiden in het deeg.

Bereidingswijze

Deeg uitrollen en snijdt de koekjes eruit met de vormpjes.
Wie een speculaasplank heeft kan die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken.
Koekjes op een beboterd ovenbakplaat leggen en met amandelsnippers bestuiven. Bak de speculaas in een matig warme oven(160 graden) ongeveer 15 min. bruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top