Bokking taartje met rode biet, augurk en kwark

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2003

Bokking is haring die eerst gezouten en dan gerookt wordt. In de plaats van bokking kun je ook maatjes gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 bokkingen of haringen
  • 300 gr. aardappelen, gekookt
  • 1 middelgrote rode biet,
    gekookt
  • 4 zoetzure augurken
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 eetl. geraspte mierikswortel

  • 1 dl. kwark
  • 1 dl. mayonaise
  • 1 ui
  • veldsla
  • peper
  • zout
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    De bokkingen fileren (de visboer zal dit graag voor je doen) en de staartjes bewaren voor
    de garnering.
    De bokkingfilets, de gekookte aardappelen en de rode biet in blokjes
    snijden.
    De augurken zeer fijn snijden.
    Alles mengen en in vier roestvrijstalen ringen
    tot een taartje aandrukken.

    Bereidingswijze

    De hardgekookte eieren in stukjes en de ui in ringen snijden.
    De kwark met de mayonaise
    mengen, op smaak brengen met de geraspte mierikswortel, peper en zout.
    In het midden van
    elk bord een krans van veldsla schikken.
    Daarop het bokkingtaartje uitstorten.
    De
    kwarksaus eromheen lepelen, versieren met uiringen, blokjes rode biet en stukjes hardgekookt
    ei.

    Serveertip

    Bovenop het taartje als garnering een bokkingstaart rechtop zetten.
    Eet ze !

    Laatste reacties

    reve51 avatar
    reve51 17-01-2005

    <style>body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050116065046.jpg)}-- </style>

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten