Pompoen-pannenkoeken
- Amerikaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Bron : ReceptenWeb
Ingrediënten 4 personen
75 gram rozijn -500 gram pompoen, gekookte -
2 stuks eieren -
1 dl. melk -
100 gram bakmeel, zelfrijzend -
1 theelepel vanille-essence -
0.5 theelepel kaneelpoeder -
4 eetlepels suiker -
olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 292,67 kcal |
Koolhydraten | 51,04 g |
Eiwitten | 7,99 g |
Vetten | 5,79 g |
Benodigdheden
koekenpan
Bereidingswijze
Klop de eieren los en meng ze door de fijngemaakte pompoen. Voeg dan de vanille toe. Hierna al roerende het bakmeel met kaneel en zout en vervolgens de rozijntjes en de suiker. Even proeven. Eventueel iets meer suiker erbij doen. Het beslag mag niet te dun zijn, in dat geval iets meerbakmeel toevoegen. Bak van het beslag in olie pannenkoeken aan beide kanten mooi goudbruin van kleur.