1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Boterkoek
  5. Gerezen boterkoek met boterglazuur

Gerezen boterkoek met boterglazuur

Door: bakkersmeid

  • Biologisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-10-2003

Ingrediënten


1 kop melk
1/3 kop bruine suiker
1 theelepel zout
1/4 kop boter
1/4 kop warm water
1 eetlepel gist
2 eieren3.1/4 kop ongebleekte witte of volkoren tarwebloemVoor de boterglazuur:1/2 kop boter1/2 kop bruine suiker1 kop ongebleekte witte of volkoren tarwebloem (gezeefd)1 eetlepel kaneel


Verder heb je nodig


Ingevette bakvorm van 22x32 cm


Een Tassajara-recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk tegen de kook aan.Houd 1 eetlepel suiker apart. Voeg de rest van de suiker met het zout en de boter bij de melk en laat het afkoelen. Voeg het water, de gist en de eetlepel suiker samen en roer het door het afgekoelde melkmengsel.Klop de eieren met een kop bloem. Doe nu de rest van de bloem, afgewisseld met het melk-gistmengsel hierbij, en roer alles steeds goed door elkaar.Giet het in de ingevette vorm en laat 45 minuten rijzen.De oven voorverwarmen op 190 graden.Bestrijk het deeg in de vorm met boterglazuur, die als volgt wordt gemaakt:Prak boter, bruine suiker, bloem en kaneel door elkaar.De boterkoek 30 minuten bakken op 190 graden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top