1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Honingkoek in repen

Honingkoek in repen

Door: bakkersmeid

  • Biologisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2003

Ingrediënten


1.1/2 kop honing of suikerstroop3 eetlepels boter of margarine2 koppen volkomen tarwebloem1 eetlepel bakpoeder2 eetlepels geraspte citroenschil2-3 eetlepels kaneel1/2 theelepel kardemom1/4 theelepel kruidnageleneventueel: foelie, piment, koriander1/2 kop amandelen of andere noteneventueel: 1/4 kop klein gesneden gekonfijte sinaasappel1.1/2-2 koppen extra volkoren tarwebloem



Een Tassajara-recept.De koek kan in een goed gesloten blik maandenlang bewaard worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de bakvormen in, het handigst zijn vierkante of rechthoekige.De oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

Zorg dat alle ingredienten klaar staan om ze snel toe te voegen voor het mengsel afkoelt en stijf wordt.
Verwarm de honing of suikerstroop langzaam tot hij vloeibaar is.Voeg de boter of margarine toe.Zeef de volkoren tarwebloem met het bakpoeder en voeg dit aan het mengsel toe om een dik beslag te maken.Voeg geraspte citroenschil, kaneel en overige kruiden toe. Voeg als laatste de extra bloem toe, tot het deeg een beetje kleverig wordt.Maak een laag deeg van 1 cm dikte in de ingevette vormen. Bak het ongeveer 20-25 minuen in de voorverwarmde oven; niet langer, anders wordt de koek te hard.Haal de koek uit de vorm als hij nog warm is en snijd hem in repen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top