Saltimbocca

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2003

Dit recept hoort bij het artikel 'Liever guacamole dan Brinta' uit Volkskrant Magazine 25-10-2003.
Over saltimbocca wordt heel wat afgezeurd door culi's die het weten kunnen. De schnitzels moeten opgerold of juist niet, er mag beslist geen marsala in de saus of misschien toch, tenzij, et cetera. Dit recept is in elk geval erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 dunne, malse kalfslapjes van 150 gram elk

8 plakjes parmaham, niet al te dun

beetje bloem

bosje verse salie

borrelglas marsala

2 borrelglazen witte wijn

3 borrelglazen sterke kippenbouillon of -fond

half pakje boter

peper

beetje olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikkers

Bereidingswijze

Rol de lapjes vlees nog wat platter met een wijnfles of deegroller. Snijd ze in tweeen. Leg op elk lapje een of twee blaadjes salie, maal er peper over, daarop een plakje ham, en prik dat vast met twee prikkers.
Snijd wat salie fijn, doe dat in een kopje met de bouillon, wijn en marsala.
Verhit in een zware koekenpan een klontje boter en een beetje olie. Haal de vleeslapjes door wat bloem, en bak ze met vier tegelijk kort en heet aan beide zijden bruin. Leg ze apart.
Giet het wijn-bouillonvocht in de pan en laat dat een paar minuten bruisend opkoken. Klop er, van het vuur af, klontjes koude boter door tot het wat bindt, proef op zout, en leg het vlees erin terug.

Serveertip

Met tagliatelle of (gebakken) aardappels, (tomaten)sla of sperzieboontjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

devilwoman avatar
devilwoman 29-10-2003

Staat bij m'n favo's!

lmh-v avatar
lmh-v 25-10-2003

Neem ik mee Anna - lijkt mij ook heel erg lekker. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten