1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: annabee

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2003

Ingrediënten 4 personen


4 dunne, malse kalfslapjes van 150 gram elk
8 plakjes parmaham, niet al te dun
beetje bloem
bosje verse salie
borrelglas marsala
2 borrelglazen witte wijn
3 borrelglazen sterke kippenbouillon of -fond
half pakje boter
peper
beetje olijfolie


Verder heb je nodig


Cocktailprikkers


Dit recept hoort bij het artikel 'Liever guacamole dan Brinta' uit Volkskrant Magazine 25-10-2003.Over saltimbocca wordt heel wat afgezeurd door culi's die het weten kunnen. De schnitzels moeten opgerold of juist niet, er mag beslist geen marsala in de saus of misschien toch, tenzij, et cetera. Dit recept is in elk geval erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rol de lapjes vlees nog wat platter met een wijnfles of deegroller. Snijd ze in tweeen. Leg op elk lapje een of twee blaadjes salie, maal er peper over, daarop een plakje ham, en prik dat vast met twee prikkers.Snijd wat salie fijn, doe dat in een kopje met de bouillon, wijn en marsala.Verhit in een zware koekenpan een klontje boter en een beetje olie. Haal de vleeslapjes door wat bloem, en bak ze met vier tegelijk kort en heet aan beide zijden bruin. Leg ze apart.Giet het wijn-bouillonvocht in de pan en laat dat een paar minuten bruisend opkoken. Klop er, van het vuur af, klontjes koude boter door tot het wat bindt, proef op zout, en leg het vlees erin terug.

Serveertip

Met tagliatelle of (gebakken) aardappels, (tomaten)sla of sperzieboontjes.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top