Pompoensoep a la Har
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
1 grote pompoen - 75 gram ontbijtspek - 300 gram magere varkenslappen - creme fraiche - 1 rood pepertje - 2 uien - 1 lente-uitje - iets korianderpoeder naar smaak - 1 cm. verse gember - bouillonblokje voor kip - knoflook naar smaak - 1 zak spaghetti - water, 1/3 a 1/2 van de hoeveelheid pompoenBenodigdheden
soeppan en staafmixer
Voorbereiding
Bak in de soeppan het ontbijtspek uit. Snijd het varkensvlees in stukjes. Voeg het varkensvlees toe en bak het rondom bruin. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Snipper de ui, het lente-uitje, stukje gember en knoflook. Verwijder de zaden van het pepertje en snijd het fijn. Niet ontzaden als je van heet houdt.
Bereidingswijze
Haal het ontbijtspek uit de pan. Voeg de pompoen, peper, uien, lente-uitje, koriander, gember, knoflook en het water toe aan het varkensvlees. Breng het geheel aan de kook. Kijk na ca. 20 minuten of de pompoen goed gaar is. Pureer het mengsel met de staafmixer. Voeg de bouillonbloekjes toe en laat het geheel even doorkoken. Als de soep te dik is voeg dan nog wat water toe. Breek de spaghetti boven de soep en laat het 10 minuten mee koken. Voeg als laatste de creme fraiche toe.
Serveertip
Serveer de soep met stokbrood of naanbrood.