1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Taart
  6. Mexicaanse hartige taart

Mexicaanse hartige taart

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2003

Ingrediënten


4 plakjes bladerdeeg, 2 tenen knoflook, 1 ui, 300 g rundergehakt, kruiden (paprikapoeder, kaneel, cayennepeper, cacaopoeder, cajunkruiden), peper, zout, 2 tomaten, 1 blikje mais (400 g), 1/2 potje jalapenopepers, 3 eetlepels tacosaus, 1 rijpe avocado, 1 bekertje creme fraiche, geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Springvorm, deegroller, eventueel staafmixer


Een heerlijke hartige taart, ontstaan omdat ik restjes saus en pepers over had na een keer taco's eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit een paar minuten in olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg kruiden naar smaak toe. Snijd de tomaten in dunne plakjes en voeg deze toe. Voeg mais, jalapenopepers en tacosaus toe. Laat dit mengsel een paar minten bakken. Eventueel meer kruiden toevoegen.
Bestuif aanrecht en deegroller met bloem. leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en bestuif deze ook met bloem. Rol het deeg uit tot een lap die in de springvorm past. bekleed de vorm hiermee. Vul de taart met het gehaktmengsel.
Schil de avocado en snij hem in blokjes. Pureer met de staafmixer. Voeg de creme fraiche toe en bedek het gehaktmengsel hiermee. Bedek de taart met geraspte kaas.
Bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mutte


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mutte
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top