1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Varkenspootjes

Varkenspootjes

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2003

Ingrediënten


4 gespleten varkenspootjes (panklaar) - zout - peper - 2 uien fijn - 1 teentje knoflook fijn - 2 e azijn - 4 kruidnagels - mosterd - olijfolie - droog wittebrood kruim - boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-leg pootjes in stoofpan met wat zout, peper, ui, knoflook, azijn en kruidnagels -giet net zoveel water op dat onder staan en breng aan kook -laat pootjes met deksel op pan 2+1/2 uur zachtejes koken tot ze gaar zijn -laat uitlekken en afkoellen -maak stevig papje van mosterd en olijfolie en wrijf pootjes hiermee in -haal ze door broodkruim en bak ze snel in boter bruin(kan ook onder grill bruin gebakt worden door te keren af en toe)

Serveertip

Lekker met een stevige winterschotel als stamppot, zuurkool of bruine bonen



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top