kip met zuurkool uit de romertopf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2003

    VEEL MENSEN GAAN BEWUSTER ETEN.OMDAT JE IN DE ROMERTOPF GEMAKKELIJK GEZONDE GERECHTEN BEREIDT,IS HET EEN SUCCESVOL KOOKATTRIBUUT.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 584,84 kcal
Koolhydraten 7,31 g
Eiwitten 69,75 g
Vetten 29,61 g
Benodigdheden
romertopf

Bereidingswijze

  • Romertopf 10 min. in koud water zetten.In kom zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken en paprikastukjes,creme faiche en currysaus erdoor mengen.
  • Helft van de zuurkool in de romertopf scheppen.Kip aan de binnenkant rondom met de helft van de kruiden bestrooien.Buitenkant van de kip met de andere helft bestrooien.Kip op de zuurkool leggen.Rest van de zuurkool ernaast scheppen en 3 plakjes spek op de kip leggen.
  • Romertopf sluiten en in koude oven zetten.Oven inschakelen op 225 graden en de kip in 1 uur gaar laten worden.Deksel en plakjes spek verwijderen en de kip in nog geen 10 min. goudbruin laten worden.
  • In een droge koekenpan rest van de spek knapperig bakken en op keukenpapier laten uitlekken.De uitgebakken spek berbrokkelen en met de peterselie over de zuurkool strooien.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Laatste reacties

heeryn avatar
heeryn 14-03-2009

Is een heerlijke maaltijd. De zuurkool wordt dankzij de currysaus en creme fraiche wat minder zuur en romig. En de kip is geweldig. Mooi mals vlees, goed van gaarheid en heel smakelijk. Een echte aanrader dus.

mijke4 avatar
mijke4 12-11-2004

ik ken het recept. Is erg lekker he? Ik ga het dit weekend weer eens maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten