kip met zuurkool uit de romertopf
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 23-10-2003

- VEEL MENSEN GAAN BEWUSTER ETEN.OMDAT JE IN DE ROMERTOPF GEMAKKELIJK GEZONDE GERECHTEN BEREIDT,IS HET EEN SUCCESVOL KOOKATTRIBUUT.
Ingrediënten 4 personen
- 500 g zuurkool,uitgelekt
- 1 rode paprika,in blokjes
- 5 el creme fraiche
- 4 el currysaus
- 1/2 el kipkruiden
- 1 kip (ca. 1 kg)
- 6 plakjes ontbijtspek
- 4 takjes peterselie,fijngeknipt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 584,84 kcal |
Koolhydraten | 7,31 g |
Eiwitten | 69,75 g |
Vetten | 29,61 g |
Benodigdheden
romertopfBereidingswijze
- Romertopf 10 min. in koud water zetten.In kom zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken en paprikastukjes,creme faiche en currysaus erdoor mengen.
- Helft van de zuurkool in de romertopf scheppen.Kip aan de binnenkant rondom met de helft van de kruiden bestrooien.Buitenkant van de kip met de andere helft bestrooien.Kip op de zuurkool leggen.Rest van de zuurkool ernaast scheppen en 3 plakjes spek op de kip leggen.
- Romertopf sluiten en in koude oven zetten.Oven inschakelen op 225 graden en de kip in 1 uur gaar laten worden.Deksel en plakjes spek verwijderen en de kip in nog geen 10 min. goudbruin laten worden.
- In een droge koekenpan rest van de spek knapperig bakken en op keukenpapier laten uitlekken.De uitgebakken spek berbrokkelen en met de peterselie over de zuurkool strooien.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree.
Laatste reacties
Is een heerlijke maaltijd. De zuurkool wordt dankzij de currysaus en creme fraiche wat minder zuur en romig. En de kip is geweldig. Mooi mals vlees, goed van gaarheid en heel smakelijk. Een echte aanrader dus.
ik ken het recept. Is erg lekker he? Ik ga het dit weekend weer eens maken!