1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zuurkool
  6. kip met zuurkool uit de romertopf

kip met zuurkool uit de romertopf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2003

Ingrediënten 4 personen


500 g zuurkool,uitgelekt1 rode paprika,in blokjes5 el creme fraiche4 el currysaus1/2 el kipkruiden1 kip (ca. 1 kg)6 plakjes ontbijtspek4 takjes peterselie,fijngeknipt


Verder heb je nodig


Romertopf


VEEL MENSEN GAAN BEWUSTER ETEN.OMDAT JE IN DE ROMERTOPF GEMAKKELIJK GEZONDE GERECHTEN BEREIDT,IS HET EEN SUCCESVOL KOOKATTRIBUUT.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Romertopf 10 min. in koud water zetten.In kom zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken en paprikastukjes,creme faiche en currysaus erdoor mengen.Helft van de zuurkool in de romertopf scheppen.Kip aan de binnenkant rondom met de helft van de kruiden bestrooien.Buitenkant van de kip met de andere helft bestrooien.Kip op de zuurkool leggen.Rest van de zuurkool ernaast scheppen en 3 plakjes spek op de kip leggen.Romertopf sluiten en in koude oven zetten.Oven inschakelen op 225 graden en de kip in 1 uur gaar laten worden.Deksel en plakjes spek verwijderen en de kip in nog geen 10 min. goudbruin laten worden.In een droge koekenpan rest van de spek knapperig bakken en op keukenpapier laten uitlekken.De uitgebakken spek berbrokkelen en met de peterselie over de zuurkool strooien.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top