1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kwartel met Wijngaardslakjes

Kwartel met Wijngaardslakjes

Door: herfstwinter

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-10-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kwartels, 1 dl witte wijn, 2,5 dl groentenbouillon, 1,5 dl room, 3 blaadjes mint(gehakt), 3 basilicumblaadjes(gehakt), 2 el boter, 12 wijngaardslakken, aardappelpuree van 2 aardappelen, nootmuskaat, 50 gr witte druiven, kervelblaadjes, bieslook, peper en zout.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de borstfilets en boutjes van de kwartel. Zet de karkassen aan in een soeppan en blus af met de wijn. Schenk de bouillon en room in de pan en voeg munt en basilicum toe. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Zeef de saus en maak hem op smaak met peper en zout.
Bak de kwartelborstjes en boutjes in de hete boter. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm de slakjes in zijn eigen vocht. Verwarm de aardappelpuree en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de druiven in de magnetron of in een klein pannetje.
Schik de kwarteldelen op de warme borden. Verdeel de slakjes over de borden en schep de saus rond het gerecht.
Garneer de borden met een rozet aardappelpuree, enkele druiven, kervelblaadjes en gehakte bieslook.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herfstwinter
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top