1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Saus
  5. Rode wijn saus

Rode wijn saus

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2003

Ingrediënten


0,5 l bouiilon
0,5 l rode wijn
30 g bloem
40 g boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet de wijn bij de bouiilon en breng het mengsel aan de kook
laat het zover het zover inkoken dat nog maar de helft van de hoeveelheid over is bereid ondertussen een bruine roux van de boter en de bloem laat het even bekoelen en voeg dan onophoudelijk roeren het ingekookte wijn-bouiilon mengesel toe
laat de saus ongeveer 20 min op een zacht vuurtje doorkoken en serveer saus bij zowel vlees/gevogelte als bij vis



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top