1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. hertenbiefstuk met pruimen

hertenbiefstuk met pruimen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2003

Ingrediënten


4 zadelbiefstukjes
1blik pruimen
2dl bouillon
2el bessengelei
mosterdpoeder
1tl mierikswortel
1sinaasappelschil
olie
zout en peper
50 g boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet het sap van de pruimen en verwijder zonodig de pitten
kook het sap in en meng het met de bouiilon
voeg de bessengelei toe laat even doorkoken en zeef de saus
maak de saus af met moserdpoeder en mierikswortel
zonder nog te laten koken
snijd de sinaasappelschil tot julliene blancheer haar en roer haar door de saus
verhit de pruimen in een paar lepels saus
leg de biefstukken een paar uur in een marinade met wat oli losse peper zout en braad ze daarnaze in de boter met wat oli rose leg ze dan op een warme schaal en garneer ze met de pruimen giet er wat saus over en geef de rest van de saus er appart bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top