Couscoussalade

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2003
  • Couscoussalade

    Couscoussalade

    Couscoussalade

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 150 g couscous
- sap van 1 citroen of limoen
- olijfolie
- zout en vers gemalen peper
- ca. 2 dl koud water
- 1 rode en 1 gele paprika
- 2 tomaten
- 3 bosuitjes
- olijven
- veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum)
- rode wijn azijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vermeng de couscous met het citroensap, een paar eetlepels olijfolie en zout en peper. Roer er dan het water door en laat wellen.
Rooster intussen de paprika's in een hete oven tot de schil zwart geblakerd is (20-30 min). Doe in een kom, dek af met folie en laat even staan. De schil kan er nu gemakkelijk af gehaald worden en het vruchtvlees is zacht en heel vol van smaak geworden.
Snij paprika en tomaat in stukjes, bosui in ringetjes en de verse kruiden fijn. Vermeng alles met de couscous en breng op smaak met zout, peper, azijn en eventueel nog een scheut olijfolie.

Serveertip

Het leuke van deze salade is dat je er alles in kan doen wat je lekker vindt. Met veel groente en feta erdoor is het een vegetarisch hoofdgerecht, in iets simpeler uitvoering is het heerlijk met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met een yoghurt-munt saus. Ook bij een buffet of barbecue doet 'ie het goed.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Marlonelise avatar
Marlonelise 02-10-2019

heerlijk! Heb er 1 el citroenolie (van Foodelicious) in gedaan en wat ingredienten die ik over had, geraspte courgette, 1/2 komkommer en wat fijngesneden streaky bacon

Cecileg avatar
Cecileg 14-01-2015

Angelamaria11 doe het op je eigen gevoel. Eerst een klein beetje kruiden snijden en erbij voegen en proeven en dan weer een beetje en weer proeven enz enz. Tot het je eigen smaak is! Lieve groet Cecile

angelamaria11 avatar
angelamaria11 14-01-2015

Help, wat bedoel je met veel verse kruiden! Kun je ongeveer een hoeveelheid aangeven, iemand? Thx.

omajan avatar
omajan 21-07-2013

Heerlijke couscoussalade gegeten met verse kruiden uit mijn tuin. Groetjes Marianne

hcjw avatar
hcjw 08-06-2013

Heerlijk!!

mikoo avatar
mikoo 23-06-2012

Wat een heerlijke frisse salade!! Wij hebben er vanavond gegeten samen met gehaktballetjes met ei uit de tajine. Dat recept heb ik zojuist geplaatst. Er is nog wat over (want wel heel royaal gemeten). Morgen doe ik er geitenkaas, wat noten en misschien nog rozijnen door en dan hebben we een heerlijke maaltijdsalade. Dit komt absoluut vaker op tafel.

rennelies avatar
rennelies 12-03-2012

Lijkt me heerlijk, neem m mee!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 16-07-2009

Ik heb al een recept voor coucoussalade maar deze ziet er zo heerlijk uit en wordt ook anders gemaakt dat ik hem toch lekker in mijn kookboek zet. Bedankt ... Margrit

marokaantje18 avatar
marokaantje18 01-09-2008

lekkker hooor !!

harmony avatar
harmony 23-05-2005

HEEEERLIJK!!!! Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten