1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Amandeltaart

Amandeltaart

Door: omas_keukentje

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2003

Ingrediënten


Zie bereidingswijze.



Een recept uit circa 1930.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor dit gebak zal men eerst en vooral 350 gramm tarwebloem op de keukentafel of taartenplank uitleggen. Daarin een kuiltje gemaakt hebbende, dit met het noodige water vullen, tot een stijf deeg kneden en dun uitrollen. Daarop 500 gram boter plaatsen, toevouwen en zoolang bewerken tot de boter niet meer zichtbaar is.
Vervolgens 200 gram amandelen pellen en malen, met een weinig citroen, 100 gram suiker, 5 eierdooiers aanroeren, en nadien de 5 in sneeuw geslagen eiwitten bijvoegen en doorwerken.
Alsdan de taartvorm met den gemaakten korstdeeg beleggen en er een deel tot deksel afzonderen.
Daarmede gereed gekomen, den bodem des vorms met een stofje kaneel en snippers bestrooien, waarin men het amandelmengsel uitstort en er het deksel over heen plaatst. Dit deksel met water aangeroede eierdooier bestrijken en vervolgens in den oven te bakken zetten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top