1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Amandeltaart

Amandeltaart

Door: omas_keukentje

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2003

Ingrediënten


Zie bereidingswijze.



Een recept uit circa 1930.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

500 gram tarwebloem uitleggen; daarin een keiltje maken en er in uitstorten: een weinig zout, 4 heele eieren en 150 gram boter. Daarna een vaste gladde en gebonden deeg maken. Met dezen deeg een taartvorm beleggen.
Alsdan in een pannetje op het vuur een kopje melk met 50 gram suiker goed laten doorkoken en er daarna een soeplepel mondaminebloem, opgelost in een weinig koude melk, bij een aanhoudend roeren, tot het dik wordt, doorwerken. Daarna van het vuur nemen, er twee eierdooiers doorslaan en al roerende nog een minuut op het vuur plaatsen.
Vervolgens zal men 250 gram gepelde en gemalen amandelen met twee eiwitten, 125 gram suiker en een weinig citroenraspel goed stevig dooreenslaan en met het bovenstaande vermengen. Dit mengsel in de met deeg belegden taartvorm uitstorten en bij zacht vuur bakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top