Bladerdeeghapjes met serranoham

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Bladerdeeghapjes met serranoham

    Bladerdeeghapjes met serranoham

    Bladerdeeghapjes met serranoham

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!

Deel dit recept

Ingrediënten 30 personen
6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 68,21 kcal
Koolhydraten 2,63 g
Eiwitten 3,82 g
Vetten 4,67 g
Benodigdheden
oven met bakplaat en scherp mes

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk de plakken dun met pesto. Leg de plakken ham erop en strooi er dan een dun laagje geitenkaas op (hou wat over voor de afwerking!). Rol het deeg strak op en plak het randje dicht met wat water. Leg de rolletjes een uurtje in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarmd de oven voor op 225 graden. Snij de rolletjes in plakjes van 1 1/2 cm. en leg deze plat op een ingevet bakblik. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de geraspte geitenkaas. 10-12 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

Bron

ooit uit een tijdschrift

Serveertip

Lekker bij de borrel of op een feestje. Je kunt ze helemaal voorbereiden en in vriezen. Ga je ze gebruiken dan bevroren in de oven verwarmen (plm. 15 minuten in voorverwarmde oven). Maar koud zijn deze hapjes ook lekker.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten