Bladerdeeghapjes met serranoham

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2003

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!

Deel dit recept

Ingrediënten 30 personen
6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven met bakplaat en scherp mes

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk de plakken dun met pesto. Leg de plakken ham erop en strooi er dan een dun laagje geitenkaas op (hou wat over voor de afwerking!). Rol het deeg strak op en plak het randje dicht met wat water. Leg de rolletjes een uurtje in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarmd de oven voor op 225 graden. Snij de rolletjes in plakjes van 1 1/2 cm. en leg deze plat op een ingevet bakblik. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de geraspte geitenkaas. 10-12 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

Bron

ooit uit een tijdschrift

Serveertip

Lekker bij de borrel of op een feestje. Je kunt ze helemaal voorbereiden en in vriezen. Ga je ze gebruiken dan bevroren in de oven verwarmen (plm. 15 minuten in voorverwarmde oven). Maar koud zijn deze hapjes ook lekker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 02-02-2017

Hallo Petra, hoewel ik je recept van bladerdeeghapjes met serranoham al een hele tijd had liggen heb ik het pas onlangs uitgeprobeerd. had ik natuurlijk veel eerder moeten doen, want ze zijn heerlijk. en een niet onbelangrijke bijkomstigheid, ook nog een smakkelijk te maken en in te vriezen. bedankt hiervoor. Fijn weekend gewenst. groet, Leny

Joyce1956 avatar
Joyce1956 10-04-2014

Hoi Petra, Ik heb ze van de week gemaakt. Mijn nicht en ik zijn er al helemaal aan verslaafd. Ze komt nu alleen nog als ik deze hapjes maak. Groetjes Joyce

Joyce1956 avatar
Joyce1956 22-03-2014

Hoi Petra, dit lijkt mij héél erg lekker, ga ze van de week maken. Fijne week. Groetjes Joyce

mobiel_1327077428 avatar
mobiel_1327077428 27-05-2013

Super lekker en het viel erg in de smaak bij het bezoek!

naus_marijke avatar
naus_marijke 11-06-2012

Hoi Petra, Dit receptje van jou heb ik bij mijn favorieten gezet! Groetjes, Marijke

bapamaci avatar
bapamaci 22-04-2012

Binnenkort een spaanse avond en daar kan deze goed bij volgens mij.

MoonKolk avatar
MoonKolk 30-12-2011

Ik heb hem opgeslagen, ziet er erg lekker uit!

stiny26 avatar
stiny26 09-08-2009

Hoi Petra Ga het zeker maken.Lijkt me heerlijk . Bedankt en groetjes van Micky

stientje1 avatar
stientje1 09-08-2009

Zaterdag 15 augustus groot BBQ feest bij ons. Weer een nieuw hapje bij de aperitief! Bedankt en ik laat weten wat ze ervan vonden. Groetjes Christine

hcjw avatar
hcjw 09-08-2009

Ga ik eens proberen tijdens een feestje ..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten