1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Limburgse vlaai 2

Limburgse vlaai 2

Door: omas_keukentje

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2003

Ingrediënten


Voor de fijne vlaai.
300 g zelfrijzend bakmeel (of 300 g bloem en ? pakje bakpoeder)
80 g suiker
80 g boter
1 ei
1 pakje vanillesuiker
? dl melk.



Een recept uit 1934 , voor elctrisch koken.

Een Limburgsche vlaai kan gemaakt worden van een gistdeeg(eenvoudige vlaai) of van een fijnere deegsoort, waarin geen gist verwerkt wordt, waardoor het gebak het karakter krijgt van een vruchtentaart (fijne vlaai).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer bakmeel, melk, ongeklopt ei, suiker en vanillesuiker door elkaar, snijd met twee messen de boter in de bloem fijn, en vorm met een koele hand van dit alles een samenhangenden deegbal.
Maak er een deeglap van ter grootte van de vlaaiplaat (ook de opstaande rand van de vlaaiplaat moet er door bedekt worden), houd daarbij een klein gedeelte van het deeg achter om later deegreepjes voor de garnering te kunnen aanbrengen. Leg den deeglap op de ingevette vlaaiplaat, prik gaatjes in hetdeeg, leg hierop de vruchten of het vruchtenmoes en garneer de taart met reepjes deeg. Schuif de vlaai onder in den kouden oven (bij ovens met veel richels op de tweede richel van onderen), en bak ze gedurende 25 a 30 minuten bij boven- en onderverwarming vol, (bij ovens met 2 vijftrapsschakelaars krijgt men vaak betere resultaten als men bovenverwarming 3 en onderverwarming 4 toepast), daarna nog 10 minuten stroomloos.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top