1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori (spiesje met kip en zoetwater garnaal)

Yakitori (spiesje met kip en zoetwater garnaal)

  • Japans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-10-2003

Ingrediënten 8 personen


750 gr kippenvlees (zonder been), 350 gr kippenlevers, 8 zoetwater garnalen, 2 stalen prei, 2 rode paprika's
saus: 1,25 dl sojasaus, 1,25 dl mirin, 4 eetl suiker, zevenkruidenmengsel


Verder heb je nodig


Zevenkruidenmengsel: mosterd, sesam, papaverzaadjes, peperkorrels, nori en sinaasappelschil.
als u hier niet over beschikt kunt u ook Sancho peper gebruiken (szechuan)


Bijzondere smaak combinatie tussen gevogelte en schaaldieren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij kippenvlees in stukjes van 2,5 cm,
kippenlevers door midden snijden en spoelen,
prei in rondje snijden, paprika in stukken van 2,5 cm

Bereidingswijze

Rijg de kip, garnaal, prei en paprika aan een spies, bak op de hete grill en draai regelmatig, wentel de spiesjes in de saus en rooster opnieuw tot ze goudbruin zijn, kruid met zevenkruidenmix of Sancho peper,

Serveertip

Serveer met weinig saus

(laat alles ingredienten voor de saus koken, zo zal de alcohol verdampen)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bassieee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bassieee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top