1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Miso shiri (tahoe misosoep)

Miso shiri (tahoe misosoep)

Door: bassieee

  • Japans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2003

Ingrediënten 8 personen


1 ltr water, 1,25 dl dashi, 100 gr miso,
1 eetl mirin, 250 gr tahoe, bos lenteuitje



Kan zowel bij het ontbijt als dinner gesreveerd worden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

TAHOE (=tofu) wordt gemaakt van het vocht van geweekte sojabonen te laten stollen

Bereidingswijze

Kook het water samen met de dashi, meng miso en mirin en voeg bij de bouillon, breng niet aan de kook (miso verliest dan zijn smaak)
schep de blokjes tahoe in de soep en laat even meetrekken (5 min.)

Serveertip

Serveer in een kopje en bestrooi met versnipperde lente-ui



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bassieee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top