1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. marsepein

marsepein

Door: rosela

  • Spaans, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2003

Ingrediënten


? 300 gram poedersuiker
? 4 eetlepels bloem
? 100 gram boter
? 4 druppels amandelextract
? verschillende kleuren bakkleurstof



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed alles goed door elkaar tot een bal. De marsepein kun je kleuren door er wat druppels bakkleurstof aan toe te voegen. Wanneer je geen kleurstof kan vinden of het niet mag eten dan kan je ook bietensap gebruiken voor rode marsepein, of reine-claudesiroop voor groene marsepein of wortelsap voor oranje marsepein.
Je kan er nu leuke dingen van maken zoals poppetjes, diertjes, vruchten e.d.

Serveertip

Kijk op mijn site voor de link van de pagina om zelf marsepeinfiguren te maken. Veel voorbeelden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosela
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top