Pompoenstoofpot
- Vegetarisch, Vegetarisch
- 20-30 min.
Vegetarische stoofpot met pompoen
Ingrediënten 2 personen
* 2 eetlepels olijfolie* 1 pakje vegehakt
* 1 grote ui
* 4 tenen knoflook
* 1 theelepel chilipoeder
* 1 theelepel cayennepeper
* 1 eetlepel donkere suiker
* 2 theelepels kaneel of 1 stokje kaneel
* 2 theelepels nootmuskaat
* 200 ml. groentenbouillion
* 200 gr. pompoen
Benodigdheden
* 1 wok
Voorbereiding
De pompoen in blokjes snijden, de ui en de knoflook fijnsnijden en de knoflook al dan niet persen.
Bereidingswijze
De ui en knoflook even in de olijfolie bakken. Daarna het vegehakt toevoegen en alle kruiden. Even roerbakken en daarna de pompoenstukjes toevoegen en de bouillion. Met deksel ongeveer 15 minuten gaarstoven > tot wanneer het water opgelost is.
Serveertip
Met arboriorijst en een frisse komkommersalade.