* 2 eetlepels olijfolie
* 1 pakje vegehakt
* 1 grote ui
* 4 tenen knoflook
* 1 theelepel chilipoeder
* 1 theelepel cayennepeper
* 1 eetlepel donkere suiker
* 2 theelepels kaneel of 1 stokje kaneel
* 2 theelepels nootmuskaat
* 200 ml. groentenbouillion
* 200 gr. pompoen
* 1 wok
Vegetarische stoofpot met pompoen
De pompoen in blokjes snijden, de ui en de knoflook fijnsnijden en de knoflook al dan niet persen.
De ui en knoflook even in de olijfolie bakken. Daarna het vegehakt toevoegen en alle kruiden. Even roerbakken en daarna de pompoenstukjes toevoegen en de bouillion. Met deksel ongeveer 15 minuten gaarstoven > tot wanneer het water opgelost is.
Met arboriorijst en een frisse komkommersalade.
soniaverschuere 28-08-2006
Speciaal en lekker !
Bovendien is pompoen een bron van ijzer (andere zijn vis, gevogelte, broccoli, bloemkool, tomaten, citrusvruchten)
Vitamine C bevordert de opname van ijzer.
Vegetari?rs nemen daarom best groenten, fruit of fruitsap rijk aan vitamine C bij elke maaltijd. Gezien dierlijke producten voor een groot deel van de ijzeraanvoer zorgen, vraagt een vegetarische voeding extra aandacht inzake ijzer.