1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Cake
  5. Cake

Cake

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2003

Ingrediënten


150 g boter
150 g suiker
150 g zelfrijzend bakmeel (of 150 g bloem en 1 theelpel bakpoeder)
3 eieren
iets zout
vanille of geraspe citroenschil.



Recept uit 1933, voor electrisch koken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de boter tot ze geheel zacht is geworden, voeg dan de suiker toe en roer beide door elkaar. Voeg dan een voor een de heele eieren toe en roer dit mengsel tot het mooi luchtig is (tenminste 10 minuten).
Voeg dan bij gedeelten het gezeefde meel toe, het zout en de vanille of citroenschil en roer alles door elkaar.
Doe het deeg in een geprepareerden cakevorm. Zet de cake ongeveer 40 minuten in een middelmatig warmen oven en laat de cake tenslotte ongeveer 20 minuten in den uitgeschakelden oven staan. Haal de cake uit den vorm en laat ze bekoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top