1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: omas_keukentje

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2003

Ingrediënten


120 g bloem
100 g suiker
100 g boter
vijf eieren
100 g krenten, rozijnen en sucade.



Een recept uit 1934, voor electrisch koken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wasch de krenten en rozijnen, droog ze goed en snipper de sucade. Snijd de boter in de bloem tot kleine stukjes, roer de eidooiers met de suiker tot zij luchtig zijn, klop de eiwitten geheel stijf. Meng dan alle ingredienten luchtig door elkaar, vul met het deeg een met boter besmeerden en met poedersuiker bestoven tulband-vorm.
Zet den tulband in een kouden oven (35 minuten middelmatig en 15 minuten in den uitgeschakelden oven). Haal den tulband uit den oven en besneeuw het gebak, nadat het bekoeld is, met gezeefde poedersuiker; plaats desverkiezend een kleinen tulband (gebakken in een zandtaartvormpje) boven op den grooten tulband.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top