1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalm
  5. beursje van gerookte zalm

beursje van gerookte zalm

Door: zinzerella

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2003

Ingrediënten 4 personen


Beursje van gerookte zalm

4 personen
?ramenas,8 koffielepels ijskoude light room(15% vet),200 gr. Kwark(20%)8 koffielepels bieslook gehakt,peper en zout,250 gr,gerookte zalm,8 takjes bieslook,4 slabladeren..




Een heerlijk voorgerecht tijdens een slank dineetje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de ramenas schoon,en snijd hem zonder eerst te schillen in heel dunne schijfjes.Klop de room op tot slagroom en vermeng die met de kwark,met de gehakte bieslook en peper en zout.meng alles zachtjes dooreen.Leg 8 takjes bieslook 1 minuut in kokend water,zodat ze wat zachter worden.Leg vervolgens 8 sneetjes zalm op een snijblad en besmeer ze met de bereiding.Maak van elk sneetje een beursje en bind telkens dicht met een takje bieslook.
Schik op elk bord 2 beursjes en presenteer ze op een blad sla.Garneer ze met de schijfjes rammenas.Dien de schotel heel koud op.

Ww recept 4 punten pp.

Serveertip

Je kunt het bord dus heel mooi opmaken,en bijv.garneren met kleine doormidden gesneden kerstomaatjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzerella
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top