1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Lamsvlees met zoete aardappel en bonen

Lamsvlees met zoete aardappel en bonen

Door: luckyjo

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2003

Ingrediënten 2 personen


1 blik rode kidneybonen a 400 gram
- 3 eetlepels olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 400 gram zoete aardappel (bataat)
- 250 gram lamsbout, in blokjes
- zout en peper
- 1 pak tomatenpurree
- 2 takjes selderij
- 1 theelepel sambal








Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
Fruit de uien in een braadpan, waarin je de olie hebt verhit.
Pers de knoflook boven de pan uit. Bak de aardappel al omscheppend in zo?n 7 minuten mee. Bestrooi het vlees met zout en peper, doe dit bij het ui ? aardappel mengsel en bak het rondom bruin.
Voeg de bonen, de tomatensaus en de sambal toe en verwarm dit 5 minuten mee. Knip de selderij fijn en voeg dit toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top