1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Kabak Dolmasi

Kabak Dolmasi

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2003

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote courgettes

sap van 1 citroen
zout
peper
1 kopje witte wijn
500 g rundergehakt
1 ui
2 sneetjes witbrood
2 eieren
2 el mierikswortel
1 el mosterd
100 g gekookte rijst
1 tl oregano
1 tl basilicum
1 el groene peperkorrels
1/2 kopje olijfolie
2,5 dl groentebouillon
sap van 1 citroen
1/2 bosje munt


Verder heb je nodig


Ovenschaal met deksel


Gevulde courgettes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De courgettes in de
lengte doorsnijden. De courgettes met een theelepeltje uithollen. Het vruchtvlees fijnsnijden. Het vruchtvlees en de gehalveerde courgettes met citroensap en witte wijn besprenkelen en bestrooien met peper en zout.
Het rundergehakt in een kom doen. Het courgettevruchtvlees en de gesnipperde ui toevoegen.


Het brood, zonder korsten, even laten weken in melk of groentebouillon, uitknijpen en met de eieren, de mierikswortel, de mosterd en de rijst aan het vlees toevoegen. De oregano, de basilicum en de peperkorrels eveneens toevoegen en de ingredienten goed door elkaar kneden.

Bereidingswijze

Het vleesmengsel gelijkmatig verdelen over de courgettehelften en licht aandrukken.
De olijfolie in een pan verhitten. De courgettes erin leggen, even fruiten en met groentebouillon, witte wijn en citroensap overgieten. De pan sluiten en het geheel in een tot 180 graden verwarmde oven 20 tot 25 minuten stoven.

Serveertip

Als de gaartijd om is de courgettes op een schaal leggen, bestrooien met fijngehakte munt en serveren.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top