1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelcake

Aardappelcake

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2003

Ingrediënten


500 g aardappelen, geschild
4 eieren
150 g suiker
1 tl citroensap
50 g griesmeel.



Een recept uit 1914-1918.Tijdens wereldoorlog 1 zeiden onze (over) grootmoeders; Waarom hebben we niet altijd aardappelcake gegeten?
Verrukkelijker dan dit kan een cake toch niet smaken.
Maar toen de oorlog voorbij was, raakte het recept vergeten.
Hier is het weer: om de herinnering eraan op te halen en na te gaan of de cake inderdaad zo lekker was.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en knijp ze in warme toestand door een pureeknijper of wrijf ze door een zeef. roer de eierdooiers met de suiker tot een lichtgele, dikke glanzende massa is ontstaan. Met de mixer gaat dit sneller en moeiteloos.
Meng er de citroensap en de griesmeel door. Spoel de garders schoon en klop de eiwitten met een mespuntje zout zeer stijf.
Spatel eerst het aardappelkruim door de eieredooiers en tenslotte snel en luchtig de eiwitten.
Doe het beslag over in een beboterde spring- of cakevorm. Plaats deze op een rooster iets beneden het midden van de voorverwarmde, matig warme oven: 170 ? 180 ?C thermostaat 2 ? 3.
Laat de cake in een uur gaar en lichtbruin worden. Neem het gebak uit de oven en laat het op een taartrooster uitdampen en afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top