1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Minipannenkoekjes met muesli

Minipannenkoekjes met muesli

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-10-2003

Ingrediënten


- 250 g verse kaas
- 2 eetl. muesli
- 1 ei
- 4 afgestreken eetl. bloem
- 1,5 eetl. rietsuiker
- 1 eetl. citroensap
- 3 eetl. zonnebloemolie

Voor de garnituur:
- 1 eetl. poedersuiker


Verder heb je nodig


Tip:

U kunt ook kleine stukjes appel, peer of banaan aan het beslag toevoegen.


Wie is er niet gek op pannenkoeken? Daarbij zijn ze altijd een handig tussendoortje, lekker en makkelijk te maken. Het pannenkoekenbeslag kunt u vooraf maken. Bereiding ? 10 min.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de verse kaas met de bloem, de rietsuiker en het citroensap tot een glad
beslag.


Klop het ei afzonderlijk los en meng het onder het kaasmengsel.


Voeg de muesli toe en meng alles goed door elkaar.


Verhit 1 eetl. olie in een braadpan. Doe er 1 eetl. deeg in (voor 1 minipannenkoekje). Afhankelijk van de grootte van de pan kunt u 4 tot 6 minipannenkoekjes tegelijk bakken.


Bak de minipannenkoekjes aan beide zijden goudbruin (keer ze voorzichtig om met een spatel).


Haal de minipannenkoekjes uit de pan. Doe er weer 1 eetl. olie in en bak een volgende reeks pannenkoekjes. Herhaal tot alle deeg opgebruikt is. Met de gegeven hoeveelheid kunt u ? 12 minipannenkoekjes bakken.

Serveertip

Dien de pannenkoekjes warm of lauw op en bestrooi indien gewenst met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top