Eiersalade met kappertjes
- Duits, Salade
- 10-20 min.
Een heerlijke romige eiersalade. Extra lekker door de kappertjes en de kleine cocktail-augurkjes die er in verwerkt zitten.
Ingrediënten 6 personen
10 hardgekookte eieren -2 theelepels pittige mosterd -
3 eetlepels goede mayonaise -
zout, witte peper -
plm. 100 gram kleine cocktail augurkjes -
2 eetlepels kleine kappertjes -
2 eetlepels fijn gehakte bieslook -
slablaadjes om te garneren
Voorbereiding
Eieren hard koken en pellen. Een ei bewaren om te garneren. De overige eieren grof hakken. Cocktail-augurkjes in dunne plakjes snijden. Kappertjes uit laten lekken.(een paar kappertjes en augurkenplakjes voor garnering apart houden).
Bereidingswijze
Mayonaise, mosterd en gehakte bieslook door elkaar roeren. Eieren, augurkjes en kappertjes voorzichtig door de mayonaise roeren. Slablaadjes in een schaal leggen en de salade erover verdelen. Garneren met plakjes ei, kappertjes en augurkjes.
Bron
Duits tijdschrift
Serveertip
Lekker op toastjes of een plakke stokbrood en een goed glas gekoelde droge witte wijn.