Ovenschotel van spruitjes met gehakt en walnoten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2003
  • Ovenschotel van spruitjes met gehakt en walnoten

    Ovenschotel van spruitjes met gehakt en walnoten

    Ovenschotel van spruitjes met gehakt en walnoten

Een heerlijke herfst ovenschotel van spruitjes met gehakt in een wijnsausje onder een dekje van walnotenpuree.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram kleine spruitjes - 4 middelgrote aardappelen - 150 ml melk - 200 gram gehakt - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 glas rode wijn - 1 dl room of creme fraiche - peper, zout, nootmuskaat - 50 gram walnoten - 2 eetlepels geraspte kaas - 2 eetlepels boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 959,72 kcal
Koolhydraten 47,58 g
Eiwitten 37,79 g
Vetten 65,08 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en hak ze daarna in grove stukken. (Hou wat walnoten apart voor de garnering).
Kook de spruitjes beetgaar (5 - 7 minuten). Kook de aardappelen en maak hiervan met de melk een dikke puree. Maak op smaak met 1 eetlepel boter, peper, zout en nootmuskaat. Bak het gehakt rul. Snij de ui en de knoflook fijn en bak dit even met het gehakt mee. Blus dit alles af met de rode wijn. Laat even inkoken. Doe de room erbij en laat de saus wat indikken. Maak op smaak met peper en zout. Roer de spruitjes door het gehaktmengsel.Doe het spruitjes/gehaktmengsel in de ovenschaal. Meng de walnoten door de puree en strijk dit uit over de spuitjes. Bestrooi met de geraspte kaas en garneer met wat walnoten. Leg hier en daar een klontje boter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de schaal nog 20 minuten in de oven tot de puree lichtbruin gekleurd is. (De ovenschotel is na een dag nog lekkerder!)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 04-02-2015

Dat was een groot succes Petra. De combo walnoten en spruitjes was erg lekker. Uiteraard weer in een vega-variant gemaakt. Was heerlijk en gaat uitgeschreven worden in het schriftje met blijvertjes. Bedankt en groet van Ankie.

BB61 avatar
BB61 14-11-2012

Het recept had ik bewaard en vandaag gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar. Groet, Betty.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 08-10-2011

Petra, ik heb het verleden week gemaakt en wij vonden het heel lekker. Zal ik beslist nog eens maken. Groetjes, Margrit

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 30-09-2011

Petra;Ik heb nog spruitjes in de koelkast en gisteren een zak walnoten van een vriendin gekregen dus dacht ik toen ik dit recept zag "dat ga ik maken". Bedankt en groetjes, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten